XXIII. Nemzetközi Betlehemes Találkozót, Debrecen

A Debreceni Művelődési Központ 2013. december 13-15-én rendezi meg a XXIII. Nemzetközi Betlehemes Találkozót, amely hagyományosan a Kárpát-medencei magyar hagyományőrző együttesek téli ünnepköri játékainak egyik legrangosabb hazai szemléje.

A találkozó megnyitója december 13-án 17 órakor lesz a Kossuth téren, ahol a csoportok felvonulását követően két csoport is bemutatja játékát az adventi színpadon: a debreceni és a jánoki (Felvidék, Szlovákia) betlehemezők.
Ezt követően 18 órakor nyílik a „…hanem vagyok Úristen követje…” c. vándorkiállítás, mely a Nemzetközi Betlehemes Találkozók képes keresztmetszetét nyújtja.

December 14-én szombaton a DMK Belvárosi Közösségi Házában, a Pódiumteremben 9 órától veszi kezdetét a résztvevő betlehemes csoportok egész napos bemutatkozása. Eközben 13.30-tól 15.30-ig szakmai tanácskozást tartanak meghívott előadók és a betlehemes csoportok vezetőinek részvételével a Nemzetközi Betlehemes Találkozó Szellemi Kulturális Örökség nemzeti jegyzékre jelölésének kérdéseiről.

A Találkozó ideje alatt 15 különböző debreceni és Debrecen környéki helyszínen lépnek fel a csoportok, különböző közösségi színtereken: a DMK közösségi házaiban, templomokban, kórházban, könyvtárban, illetve a Fórumban.

A Találkozón való megjelenés debreceni és Debrecen környéki egyesületünk tagjainak „kötelezően ajánlott”! Kérjük, hogy egy fényképezőgép kíséretében vegyenek részt a Találkozón, és adjanak   h í r t   a látottakról!

betlehemes meghivo

 

(nagyításhoz katt a képre!)

– MBE –