ÚJZUG AVATÁS

ÚjZUG hírAz EÖTVÖS10 Közösségi és Kulturális Színtér épületében a 415. számú teremben, szeptember második péntekén 17:00-20:00 között újra kezdtük a hagyományos klubtalálkozók sorát. Tizenhatan jöttünk össze, hogy a legelemibb óhajt teljesítsük – találkozzunk, tudjunk egymásról.
Ennél persze jóval több is történt.

Megbeszéltük (Bábjáték az iskolázásban – alkalmazkodás az alakuló körülményekhez…), hogy miképp lehet visszaállítani a bábjáték tekintélyét, felmutatni rejtett és nyilvánvaló értékeit. Rá kell vezetni a felelősöket, az illetékeseket, hogy a 16 óráig iskolába zárt gyerekek egyik legkedvesebb, leghatékonyabb elfoglaltsága lehet a „bábszakkör„. A megoldás a bábjátékos mozgalom fejlesztésében van. Az összefogást, az együttműködést, a képzést, a továbbképzést, a segítségnyújtást említettük legtöbbször a tanácskozáson.

Érintettük a ceglédi Vadrózsák helyzetét, akik szép egri szereplésük után szakmai támogatásra szorulnak.

A szeptember 7-i Óratorta rendezvény kapcsán merült fel a drámapedagógusokkal szövendő erősebb kapcsolat szükségessége.

Vendégünk volt Illiszné Kovács Ildikó, aki a budakeszi Széchenyi István Általános Iskolában tanít, és vezeti a Bábika bábcsoportot – akik kisiskolás gyermekek. Ildikónak – aki tehetséges babakészítő is – ez év március 9. és április 7. között kiállítása volt a Kiss Áron Magyar Játék Társaság klubhelyiségében. Babái és a gyerekkezek készítette bábuk ott hevertek az asztalon és velünk együtt hallhatták a beszámolóját.

Este nyolckor úgy búcsúztunk, hogy októberben már kétszer ennyien leszünk!

Október 11-én is mindenkit szeretettel vár az est háziasszonya Koryürek Vera
és a Magyar Bábjátékos Egyesület.

Várd, keresd a MBE híreit!
Hol?
Hát itt! (www.mababjatekosegylet.hu)

     ÚjZugAvató_6 ÚjZugAvató_5 ÚjZugAvató_4 ÚjZugAvató_3 ÚjZugAvató_2 ÚjZugAvató_1