Új-ság

Kép1A Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Bábjátékos Egyesület 2020-ban is megszervezi a felmenő rendszerű, gyermekbábos minősítő találkozókat. A szervezők lehetőséget kívánnak teremteni a bábjátékos gyermek közösségek bemutatkozására, tudásuk megmutatására és ismereteik cseréjére és gyarapítására.

A hat – megyei/regionális és fővárosi minősítő válogatót – a NMI Nkft. és a MBE szervezi. Itt (Veszprém, Biatorbágy, Debrecen, Kaposvár, Békéscsaba és Budapest) a szakértő zsűri elemző értékeléssel, minősítő (bronz, ezüst, arany) fokozatok ítél oda, különdíjakat ad át. Innen a legkiválóbbak 2020. május 22-23-án, a Lakiteleken megrendezendő Országos Gyermekbábos Gálára jutnak be, léphetnek fel. Itt a nagy nyilvánosságon túli jutalom a remélt magas minőség, az újdonságok ellesésének, a tanulságok levonásának lehetősége, … és természetesen az együttlét öröme. Ehhez az avatott zsűri méltató és megerősítő szavai is hozzájárulnak. Az ide eljutott germekbábos csoportok itt versenghtnek a Gyermekbábos Vándordíj birtoklásáért.

A Nemzeti Művelődési Intézet a www.nmi.hu, a Magyar Bábjátékos Egyesület pedig a www.mababjatekos.hu honlapon adja közre a lebonyolítással kapcsolatos általános és konkrét információkat, valamint a minősítés fokozatait, azok kritériumait, stb.

Sikeres készülődést mindenkinek!

2020. február 28.