Templomi Bábjátékos Találkozó a Rózsakert Közösségi Házban

TBjT_2014 hírszalag–  rövid beszámoló –

2014. február 22. (szombaton) 10:00 órától az események a következőképp alakultak.

 

 

A megjelentek köszöntése /dr. Kovács Géza, lelkipásztor, és  Szentirmai László, MBE elnök/ után az Ultraviolák (Celldömölk) árnyjátékot adtak elő: Idézetek a Teremtés könyvéből címmel. Feszült figyelem, tátott szájak követték a tehetséges tinik, újszerű és kreatív előadását.
Ezt követte a Fabula & Figura Műhely (Debrecen) asztali bábjátéka: „Nyitva látom mennyország kapuját” – egy meghitten emelkedett, karácsonyi játék.
A közönség és az előadók egy kisebb szünet erejéig az előtérben, a folyosókon, a nézőtér sarkaiban kötetlen beszélgetéssel és a Rózsakerti Baptista Közösség által felajánlott gyümölcsök, tea és perec elfogyasztásával töltötték az ideőt. A csengőszóra visszaülő publikum – gyerekek és felnőttek, ovisok, iskolások, tinik sőt korosabb vendégek is  – szülők, rokonok az Égigérő Színház (Csepel, Nagy Imre Általános Művelődési Központ) dinamikus, bábos betlehemes játékát nézhette meg: „Pásztorok, keljünk fel!” címmel. A Debrecen környéki, a dramatikus néphagyományokat is beemelő játék egy újabb, üde színfolt volt a palettán.
A Szivárvány református bábcsoport (Létavértes) alulról mozgatott, pálcás bábokkal előadott játékát – sajnos – csak DVD-ről nézhettük meg. Dávid és Góliát ismert bibliai története így is tapsot kapott – megérdemelten.

Az emléklapok átadása után dr. Kovács Géza  és Szentirmai László záró gondolatai búcsúztatták a résztvevőket és a kitartó közönséget. 13 órára ismét csend szállt a kiváló helyszínre.