Pedagógus Bábjátékos Találkozó információk

Kedves Tagtárs!

Szeptember végén, a pandémiával fenyegetettség küszöbén küldjük szét a hírt, hogy nem álltunk meg a Pedagógus Bábjátékos Találkozó megszervezésével. Még mindig fontosnak tartjuk az eseményt, amelyen a műfaj jövőjéről fogunk dönteni. A NAT bevezetése, a művészettel való nevelés körüli mozgások köteleznek bennünket arra, hogy hozzá igazítsuk tevékenységünket a közeljövőhöz.

A kérdőív kitöltése nyomán világos lesz a számunkra, hogy ki hozza meg azt az áldozatot, hogy Kisvárdán megjelenve személyesen járul hozzá a találkozó sikerességéhez.

Tudnia kell mindenkinek, hogy az útiköltséget (gyorsvonat másodosztály, IC pótjegy, autóbuszjegy…stb.) megtéríteni igyekszünk, de ehhez az kell, hogy mindenki a Magyar Bábjátékos Egyesület számára (2040. Budaörs, Akácfa út 9.) kérjen számlát. Mivel pályázati pénzből tudjuk biztosítani ezt a felajánlást, a végén nekünk is el kell tudnunk számolni. Esetünkben az útiköltség hozzájárulás azt takarja, hogy a képtelenül magas összegeket csak részben fogjuk ellentételezni. Reméljük, hogy sokan elindulnak az ország keleti sarkába! Csak abban az esetben lesznek gondjaink, hogyha ez a szám meghaladja a 40-50 főt, de ez a mi gondunk, s ezt meg fogjuk vitatni a találkozón résztvevőkkel.

Terveink szerint az ebéd sokak számára vonzó lesz, tájjellegű finomság: szabolcsi töltött káposzta. A kérdőíven vegetáriánus étkezést kérőknek nem húsos étellel kedveskedünk.

Ha valaki előtte nap kérne szállást ( Kaposvárról érkezvén ) szállásfoglalásban a kisvárdaiak segítenek.

A délelőtt a gondtalan szórakozásé, az épülésé (Meseláda, DiFüSze formációk). Ebéd után két gondolatébresztő korreferátum nyomán megtárgyaljuk a jövőnket. Aki szeretné küldje el gondolatainak rövid, tömör mondatokba szerkesztett rezüméjét, ami mi kinyomtatunk és a helyszínen kiosztunk.

Ehhez képest a pandémia mindent áthúzhat. Ha a kormányzati döntés rigid parancsként lehetetlenné teszi a találkozót, akkor új időpontot keresünk.

Továbbra is kövesse mindenki a honlapot és a facebook oldalt.

Sikeres munkálkodást kívánunk!

Szentirmai László és Kerülő Linda

Pedagógus Bábjátékos Találkozó, Kisvárda