Márton napi bábjátékok - Ceglédi anziksz

Márton napi bábjátékok – Ceglédi anziksz

November 12-én a ceglédi iskolások, óvodások (Ludasok Bcs.,, CsiriBiri Bcs., Vadrózsák, Rózsabimbó Bcs., Delfin Bcs., Süni Bcs., Tulipán Bcs.,) és pomázi vendégeik (Manu Art) bemutatóit láttuk. Virtigli pedagógiai alapállású bábjátékok követték egymást. A nézőtérről félosztálynyi, néha annál is több kisdiák pattant föl, hogy a tornaterem végében, ripsz-ropsz kialakított színpadfenékből előhozza saját rekvizítumait és hozzá készüljön a saját darabhoz, miközben a már sikert aratott, tapstól mosolygó társai visszamentek a helyeikre. A gyerekek már jóval az esemény előtt mindenféle alkotómunkával vettek részt az előkészületekben (plakátokat terveztek és készítettek, bábokat és díszleteket, kellékeket gyártottak, nem beszélve a darabok betanulásáról, gyakorlásáról). A szakmai megbeszélés alatt is kézműveskedtek – százasával születtek a kislibák.

A csoportvezetők alapképzettségük birtokában együttműködően fogadták a találkozón megjelent szakemberek (Lovas Józsefné, Koryurek Vera, Urbán Gyula és Szentirmai László) észrevételeit, amelyek nyomán fontos döntés született. A még délután is, lelkesen résztvevő intézményvezető és a csoportvezetők közösen elhatározták, hogy folytatni fogják ezt a sikerre ítélt tevékenykedést.

-eszel

Mártonnapis_9 Mártonnapis_8 Mártonnapis_7 Mártonnapis_6 Mártonnapis_5 ceglédi_Mártonnapi Mártonnapis Mártonnapis_2 Mártonnapis_3 Mártonnapis_4