Le a porral!

Ötven éve, a hatvanas évek végén kezdődött és jelentős televíziós esemény volt a Játsszunk bábszínházat sorozat. Rendre igényes, értékes alkotások bukkantak fel, amelyek a magyar népi kultúrát, a hagyományokat, a magyar irodalom gyöngyszemeit mutatták be. Kitalálója és szerkesztője Kremsier Edit a bábozásra, a bábkészítésre, a kreativitásra terelte rá a gyerekkorú nézők és szüleik…. – de ami ennél léptékekkel több – az iskola figyelmét. 9 x 13 részt ért meg és országot átfogó mozgalommá, a hazai amatőr műfaji törekvéseket szervező erővé vált.

A sokféle képességet egyesítő bábjáték ma is fontos eleme lehetne a játékos kedvű gyerekek életének, ezért a Magyar Bábjátékos Egyesület azon fáradozik, hogy JÁTSSZUNK ÚJRA BÁBSZÍNHÁZAT név alatt újjáélessze a szunnyadó műsort.

December 7-én, Budaőrs város tevékeny segítségével létrejött a protorendezvény. Három csoport – több mint ötven kisiskolás – lépett a Városi Ifjúsági Klub színpadára – szép sikerrel. Előadásaikat rögzítettük, s most keressük azokat, akik velünk együtt élő nemzeti kincsnek tartják az értelmes, alkotó közösségi munkát végző magyar gyermekeket és pedagógusaikat.

Reményeink szerint az állam, a kormányzat fog legelőször jelentkezni….