alelnök

A soproni Benedek Elek Pedagógiai Főiskolán Józsa Éva tanárnő inspirálására kötöttem örök barátságot a bábokkal, és a bábozással. Hivatásom óvónő, 11 éve dolgozom a pályán. Akkreditált továbbképzés keretében mélyíthettem tudásomat a pedagógiai bábjáték vonalán, ahol záróvizsgám legnagyobb elismeréseként tanáraim meghívtak játékosnak saját bábcsoportjukba, a Meseláda Bábcsoportba. Kovács Hedvig, Perneki Jánosné, Császár Ágnes szárnyai alatt a gyakorlatban is próbára tehettem, és gyarapíthattam tudásomat. Általuk kerültem az amatőr bábjátékos mozgalomba, bíztatásukra léptem a Magyar Bábjátékos Egyesület tagjai közé. 2009-ben szakvizsgát tettem a szarvasi Tessedik Sámuel Pedagógiai Főiskola „Bábjáték az óvodában, iskolában” szakágán.

Óvónőként nap, mint nap megtapasztalom a mese, és mesélés varázslatát: hiszem, hogy a mesék nélkülözhetetlenek a felnőttek és gyerekek életében is! Bábosként nem csupán alkotok, költök és játszom, de alkotásra, költészetre és játékra is sarkallom a gyerekeket. Látom az életre kelt bábu lenyűgöző hatását tekintetükben, tetteikben és kimondott gondolataikban egyaránt.

Egy évtizede kísérem figyelemmel az egyesület tevékenységét: célunk – s mi több: küldetésünk – nem kevesebb annál, hogy neveljünk és nevelődjünk a bábjáték által; alkossunk közösséget, legyünk „gazdái és gazdasszonyai” a bábon járó meséknek.

2007-től vagyok tagja az MBE vezetőségének. 2012 márciusától az egyesület alelnöki posztját töltöm be. Az örökölt kertnek nincsenek határai, de felhúzzuk a hétmérföldes csizmát, hogy minden szegletét bejárhassuk! Egyben biztosak vagyunk: e kertben sosem termett gyom, csak szóló szőlő, mosolygó alma, és csengő barack.