Zsóka Néni fát kapott…

Helytörténeti fasort avattak november 27-én, délután a XV. kerületi Pestújhelyi téren, amivel a kerületrész meghatározó, a közélet különböző területein maradandót alkotott negyvenhat személy tiszteletére állítottak emléket. A kiválóságok egyike dr. Mészáros Vincéné, aki a Magyar Bábjátékos Egyesület, a pedagógiai bábjáték emblematikus személyisége.

A MBE képviseletében a Kovács Hedvig, Mészáros Balázs és Szentirmai László volt jelen. Hédi különösen megkapó kis jelenettel járult hozzá az ünnep emlékezetessé tételéhez. Kezén megelevenedett Zsóka Néni két kis állatfigurája, akik a döntő többségében jócskán felnőtt, de erre a kis időre a gyerekkorig visszafiatalodott közönséget a nosztalgia varázsszőnyegén visszaröpítették egy szebb múltba.

Az avató ünnep legfiatalabbjai között ott volt Olivér, a dédunoka, aki látható szeretettel simogatta a míves zománctábla számára még elolvashatatlan, de nekünk bábosoknak sokat jelentő feliratát. Köszönet Pintér Zsuzsannának, aki tevékeny részes volt a fasor névadóinak kiválasztásában.