Országos szakmai konferencia – 2013. április 19-20.

konferencia

 országos szakmai konferencia

A Magyar Bábjátékos Egyesület egyik célja az alkalmazott – másként pedagógiai – bábjáték, illetve az amatőr bábjátszás szakszerű gyakorlatának támogatása. A MBE a Pestújhelyi Közösségi Házzal (1158 Budapest, Szűcs István u. 45) karöltve 2013. április 19-20-án, a megújítás céljával ismét megrendezi az évtizedes hagyományokra visszatekintő pedagógus bábjátékos találkozót, aminek választott vezérgondolata: a bábjáték és a közösségépítés.

Az országos hatókörű konferenciát a kisgyermekekkel, kisiskolásokkal foglalkozó bábművészeknek,  művészpedagógusoknak, illetve a gyerekekkel  mindennapos kapcsolatban lévő, érdeklődő szakembereknek rendezzük. A tanácskozáson a bábjátékos műfajhozhoz illeszkedő olyan válogatott témák kifejtésére, megvitatására kerül sor, amelyek az átalakulóban lévő közoktatáshoz igazodás jegyében és a közösségépítés fontosságára tekintettel merülnek fel.

A péntek délelőttre válogatott bábelőadások megtekintését követi a konferencia, amely átnyúlik a szombat délelőttre, amikor a konzekvenciák levonására, a célok kitűzésére kerül sor.

Sor kerül a darabok tartalmának és a gyermekközönség a videón rögzített reakcióinak elemzésére, az előadók referátumaira, vitára – a tulajdonképpeni konferenciára. A felkért szakemberek előadásainak kivonatát és a felvételeket közreadjuk. Ma ilyen korszerű, minőségi anyag nem létezik, amivel le lehet cserélni a félévszázados dokumentumokat, vagy akár csak versenyre lehet kelni vele.

Hagyományainkhoz ragszkodva ez alkalommal adjuk át a MBE kitüntetéseit a „Mészáros Vincéné Dij”-at és a „Séd gyűrű”-t.

Letölthető jelentkezési lap:

PedBjTalálkozó_adatlap

PBjT_jelentkezési lap