Nem varázs, több annál!

Ismét látókörbe került Lombos Henrietta:Bábvarázs I-III.,bábozóknak szóló könyve.

Az egyesület tagságának – de ennél többeknek is – jól kell ismernie Dr. Bodonhelyi Sándornét, aki a 70. jubileumi ünnepségen vehette át a Mészáros Vincéné-díjat – méltán.

Nevéhez fűződik a Bábvarázs Varia Színház elnevezésű termékcsalád, amely igen összetett segítség mindazok számára, akik óvodában, iskolában, napközi otthonban illetve bármely gyermekintézményben dolgoznak. Az anyanyelvápolást, a játszva tanulást, a közösségépítést kiválóan segítik a termékcsalád elemei, amelyben helyet kapnak kidolgozott forgatókönyvek/szövegkönyvek, de a paravánépítésre, a szükséges bábokra, azok egyéb tartozékaira vonatkozóan is kitér a szerző. Az állítható magasságú bábszínpad az előadáson túl akár „mini játszóházként” is működhet: pillanatok alatt babaházzá, áruházzá stb. alakítható.

Országunkban már nem létezik az évtizedekkel korábbi idők TANÉRT vállalata, így a termékcsalád nem rendelhető meg, mint egy webáruházban. Mégis úgy látszik, hogy elérhetővé kell tenni azok számára, akik napi feladataik megoldásában segítséget igényelnek, mégpedig olyan nagy gyakorlattal rendelkező szakmabelitől, aki saját tapasztalatai nyomán alakította ki a „mindentudó” kollekciót.

Bár a neve„Bábvarázs”, mégis több és jobb mint a mágia, mert ez maga azoktatás, a nevelés, ráadásul a hétköznapi valóságban történhet meg.

Keressék meg, keressük meg, hogy milyen módon lehet megkerülni a XXI. század logikát, amely csak kis- és középvállalkozások szintjén és hangoztatásával tud gondolkodni a dolgok megoldásáról. A válaszokat az egyesület címére szeptember 15-ig várjuk: babjatekosegyesulet.v7@gmail.com

MBE

Ui.: Bővebb felvilágosításért keresse fel a: http://babvarazs.hu/oldalt.