Március 21. a bábszínházak nemzetközi világnapja

odacsap szalagMárcius 21. a bábszínházak nemzetközi világnapja, egy ünnep amely jó lehetőségnek tűnik ráirányítani a figyelmet a magyar nyelvű bábművészetre, annak sokszínűségére, intézményeire. Az az elképzelés ölt alakot, hogy ezen a napon  az ország bábosai közterületeken, a mindennapjaikat élő emberek közé vegyülve mutatnák meg magukat.

Manapság  a váratlanság és a szokatlanság a legjobb eszköz erre. Lehet happeningszerű, utcaszínházi jellegű, vagy egymás után többször megismételhető etűd – amit a kezdeményezéshez csatlakozók maguk találnak ki, saját városukhoz vagy szervezetükhöz igazodva.

2014. március 21-én első alkalommal megtartandó programsorozatban  egyesületünk is meghívást kapott a részvételre. Minthogy a MBE nem „bábszínház„, nem „bábegyüttes” a tagok részvétele individuális szinten képzelhető el.

Javaslat: flash mob a városi LIBRI könyváruházban vagy a környékén – adott időben (március 21 10:00 és 13:00 között háromszor). Mindenkinél legyen egy Vitéz László síkbáb (a tervrajz letölthető a honlap gyereksarok rovatából) és csapjon oda a mindenkori gonoszt megtestesítő ördögnek (plakát letölthető ugyanonnan) ….. és vegyen rá ugyanerre minél több könyv-vásárlót.

Jelentkező gyerekeket és csoportvezetőket várunk azokból a városokból (határidő: február 10.)

  • ahol vannak egyesületi tagjaink – gyerekek, felnőttek
  • ahol van LIBRI Könyáruház (pontos cím – utca, házszám), és nem utolsó sorban
  • vállalják, hogy aznap, közösen

szelíden, de odacsapnak!

a jelentkezést (kik és hol) ide kérjük: babjatekosegyesulet.v4@gmail.com

Szentirmai László, MBE elnök