Hol vagytok, hogy vagytok!

JUBEgyesületünk pályázatok útján tekintélyes összegeket nyert el. Ezek a pénzek az amatőr bábjátékos mozgalmat, azon belül is a gyermekbábosokat kell, hogy szolgálják. Egyik részét kifejezetten a gyerekekre összpontosítva „Játszunk Újra Bábszínházat” címmel nyertük meg.

Tavaszi terveink szerint az éven, (ami most már szinte a hátunk mögött van..) területi válogatókkal és országos gálával számoltunk. Már a nyár elején világossá vált, hogy a területi megmutatkozást a pandémiás bezártságból fakadó röghöz kötöttségből fakadóan telefonon, vagy fényképezőgépen rögzített „házi”videók bekérésével kell áthidalnunk. Gondoltuk, hogy a lelkes kis csapatok okostelefonjaikon rögzíteni tudják olyan aktivitásukat, amelyet értő szem mérlegelni és értékelni tud.

Ismerve az iskolázás területén évtizedek alatt végbement változásokat Egyesületünk örömmel üdvözöl minden munkálkodást, ami az amatőr gyermekbábos tevékenység fogalomkörébe beletartozik. A nyár elején kiadott „jelszó” is utalt erre: örömbábozás! Ezzel azt igyekeztünk megüzenni, hogy a korábbi években megszokottól eltérően, most nem „színpadképes” előadást, kész kerek darabokat várunk. Sokkal inkább örülünk, ha a beküldött anyagok azt bizonyítják, hogy a gyerekek áldozatkész tanáraikkal még a koronavírust is földbe döngölik. Báboznak magánházaknál, libalegelőn, a Sherwoodi erdőben és ha beengedik őket akkor akár az iskolában is …, de eltaposhatatlanok.

Tudható és tudjuk is: kevesebben vagyunk, de vagyunk!

A „hűséget” díjazzuk. A területi válogatók szervezésére, a mobilitás segítésére tervezett pénzeket a csoportok vagy szóló játékosok, párosok nyilvánvaló anyagköltségeire irányítjuk át – ha tudunk róluk! A honlapunkon megjelent felhívásra  (https://mababjatekosegylet.hu/mbe-hirek/terkepre-fel-ki-a-napra/ alig érkezett válasz.

Az előbbiekből elindulva azzal fordulunk gyerekhez, felnőtthöz, hogy erősítse meg az Egyesülethez való ragaszkodását, kapcsolódási szándékát. Aki pénzt akar látni az eddig soha nem volt támogatásból, az aktivizálja magát, mert nincs szándékunkban egy fillért sem visszautalni…

Összeköttetés: babjatekosegyesulet.v7@gmail.com , Kerülő Lindát keresd!

MBE