Gyermekbábos minősítő találkozók 2020

A Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Bábjátékos Egyesület 2020-ban is megszervezi a felmenő rendszerű, gyermekbábos minősítő találkozókat. A szervezők lehetőséget kívánnak teremteni a bábjátékos gyermek közösségek bemutatkozására, tudásuk megmutatására és ismereteik gyarapítására.

A megyei/regionális minősítő válogatókat a  Nemzeti Művelődési Intézet Megyei Igazgatóságai és a Magyar Bábjátékos Egyesület szervezi. Itt szakmai zsűri elemző értékeléssel, minősítő (bronz, ezüst, arany) fokozatok odaítélésével, különdíjakkal értékeli a bábjátékos csoportok teljesítményét, segíti értékszemléletét. Innen a legkiválóbbak 2020. május 22-23-án, a Lakiteleken /tehát az idén nem Egerben/ megrendezendő Országos Gyermekbábos Gálára jutnak, léphetnek fel. Itt a nagy nyilvánosságon túli jutalom a remélt magas minőség, az újdonságok ellesésének, a tanulságok levonásának lehetősége, … és természetesen az együttlét öröme. Ehhez az avatott zsűri méltató és megerősítő szavai is hozzájárulnak. Az ide eljutott germekbábos csoportok itt küzdhetnek meg a Gyermekbábos Vándordíj birtoklásáért.

A Nemzeti Művelődési Intézet a www.nmi.hu, a Magyar Bábjátékos Egyesület pedig a www.mababjatekos.hu honlapon adja közre a lebonyolítással kapcsolatos általános és konkrét információkat, valamint a minősítés fokozatait, azok kritériumait, stb.

Rajta! Készüljön mindenki!

tali