Fecskeünnep Sióagárdon

Fecskeünnep_csíkKutatok az ismereteimben, de nem találok olyan amatőr együttest, amely a sióagárdi Fecske Bábcsoporton kívül megérte volna az 50 évet. Pedig ez a Sió menti zsákfaluban mégis megtörtént.

A november 20-án kezdődött, kétnapos ünnepélyre sok vendéget hívtak, közöttük a Magyar Bábjátékos Egyesület vezetőségét, és akik elfogadták, azok részesei lehettek Pályi János nagyszerű Vitéz László előadásának, majd másnap egy kitűnő elméleti előadás sorozatnak, megtekinthették a Fecske bábcsoport kiállítását.

Az ünnepség fénypontja és egyben a záróaktusa a csoport múltbéli előadásainak felelevenítése volt, a már felnőttként visszatérő régi tagok fellépésével, és a jelenlegi sikerdarabok szerepeltetésével. Megjelent a Fecske Bábcsoport egykori alapítója és hosszú évekig vezetője, a most 88 éves Tarlós Lászlóné Edit néni, akit a falu apraja, nagyja percekig tartó tapssal és virággal köszöntött. A gyönyörű két napért köszönet illeti a fő szervezőt a bábcsoport jelenlegi vezetőjét Pekari Bernadettet, aki az egész falut, köztük a polgármestert is megmozdította erre a napra, és sokrétű hozzájárulással támogatták az emlékezetes ünnepet.

Kovács Hedvig

Edit Néni köszöntése Sióa