Bábtanfolyam Szegváron

Június 7.-én elindult a Magyar Bábjátékos Egyesület és az Együtt Egészséggel a Szegvári Óvodások Jövőjéért Alapítvány közösen szervezett, azOH által akkreditált Bábcsoportvezetői képzése pedagógusok számára (alapítási engedély száma: 12/180/2019). Akitanúsítványt szerez az a hétévenkénti továbbképzés felét teljesíti (lásd 277/1997. (XII. 22.) Korm. rendelet).Az egyesület által alapított alapfokú, 60 órás kurzus két részre tagolódik: az első szakasz júniusban (7-8-9.) megtörtént, a második szeptember 27-28-29-én követi az elsőt.

A jelentkezők száma a pandémia miatt lecsökkent az eredetileg jelentkezettek közül 8 fő kezdte a képzést, amely hagyományosnak mondható gondolkodásmód szerint folyik. Egy kiválasztott mű feldolgozása közben és segítségével vezeti be a hallgatókat az alkalmazott bábjáték módszertárába.

Az első szakaszba az alapozó elméletek mellett – 3 területre összpontosítva – gyakorlati képzés folyt (árnyjáték, kesztyűs báb, fakanálbáb).

A hallgatók azzal vonultak haza, hogy az előadások és konzultatív beszélgetések során feldolgozott mese bábadaptációját megtervezik, és ősszel ezek alapján folytatják a tanfolyamot.

Az MBE őszinte köszönetétfejezi ki a szegvári Kurca-parti Óvoda személyi állományának, akik lelkesen támogatják a képzést, hibátlanul alakították ki és szervezték meg a munkát.

Sárospatak, 2021. 06. 15.                                                                                                                           MBE