Kőszirmocskák Bábcsoport - Budapest (Kőbánya)

Kőszirmocskák Bábcsoport – Budapest (Kőbánya)

A Kőszirmocskák bábcsoport 2009. februárjában jött létre a Kőbányai Gyermek- és Ifjúsági Szabadidőközpont felkérésére. (Jelenleg Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ.)

10-12 főt tud foglalkoztatni, 5 évestől 14 évesig.
Vezetőjük, Vári Ildikó március végére egy jó kis csapatot kovácsolt a kilenc gyerekből, akik közül a legfiatalabb 5 és fél a legidősebb 10 éves volt.

Lelkes, kreatív, közös „munkával” létrejött első előadásuk, melynek címe: Mit ér az állat, ha…
Felbátorodva beneveztek a Budapesti Bábversenyre, ahol 2009. március 28-án, ezüst minősítést szereztek, jutalmul pedig, meghívást kaptak a Biatorbágyon évek óta megrendezésre kerülő, Pest megyei bábversenyre. Itt a közönség nagy tapssal jutalmazta őket.
Szeptemberben újult erővel láttak „munkához”.
A Zeg-Zug Gyermekházban Kemény Henrik bábművész és a Magyar Bábjátékos Egyesület vezetősége előtt mutatták meg magukat, majd a Köszi karácsonyi játszóházának programját színesítették Betlehemes játékukkal.

2010. februárjában a Magyar Bábjátékos Egyesület támogatásával eljutottak Miskolcra a Templomi Bábjátékos Találkozóra, ahol profi bábosok között szerepelhettek.

2010. márciusában ismét Budapesti Bábverseny volt, ahol új meséjükkel, A világszép kecskebékával értek el kiemelt arany minősítést, ezzel a Kőszirmocskák képviselhette a pesti gyerekeket a XVII. Országos Gyermekbábosok Fesztiválján, Egerben.

A két és fél napos program előtt még a Szivárvány Idősek Otthonában sikerült mosolyt csalni az ott élő nénik és bácsik arcára. Megtartották első bemutatkozó előadásukat is a Köszi-ben, ahol a nézőtér, zsúfolásig megtelt. Itt új mesét is bemutattak: Reszkessetek egerek! címmel. Az előadások után, a néző gyerekek is bekapcsolódhattak egy interaktív bábos játékba. A hangulat fergeteges volt.


Eljött a nagy megmérettetés Egerben. Nagyon színvonalas előadásokat láthattak, erős volt a mezőny. A Kőszirmocskák, ezüst minősítést kapott.

A 2010/2011. tanév új feladatok elé állította a csoportot. Cserélődtek a tagok is, új darabot is tanultak: A gyémántos hercegnőt és a Szegény legény vacsoráját.
Felléptek karácsonykor a játszóházban (december 18.) és az idősek otthonában, (december 15.),február 19-én a Kelenvölgyi bábtalálkozón, mely egyben a Templomi Bábjátékos Találkozó helyszíne is volt.
2011. március19-én a Budapesti Bábversenyről arany minősítéssel távoztak új meséjükkel, a Gyémántos hercegnővel.
Április 8-án felléptek az I. Dunakanyar Bábfesztiválon, Kismaroson, mindkét új meséjükkel.
Június 8-án megtartották már szokásos bemutatójukat, és április 10-ére meghívást kaptak Párkányba, Szlovákiába, az ott élő magyar csoportoknak szervezett találkozóra.

A 2011/2012-es tanévet sok fellépéssel kezdték:

Szeptember 3. Szeptemberfeszt
Szeptember 18. Családi nap Óhegy park
Október 15. Dm üzlet Liget tér
Október 22. BNV Kölyökparádé
Október 28. Harmat Általános Iskola
December 10. Karácsonyi játszóház
Ezután kezdtek új bábelőadás létrehozásába: Urbán Gyula

http://indavideo.hu/video/Kobanyai_Hirado_20121227
A csoporttal  riport 11:40-től látható!