Meseláda Bábcsoport

A Meseláda Bábcsoport 1999 szeptemberében alakult a Magyar Bábjátékos Egyesület tagjaiból.

Bár hosszú fennállásuk során a csapat tagsága időnként csökkent, majd új embereket üdvözölt, egy dolog mindig igaz rájuk: magas színvonalú, művészi-, és nevelői értékekben gazdag produkciókkal szolgálnak közönségüknek.

Ez a minőség nem véletlen! A bábcsoport tagjai között javarészt pedagógusokat találunk, akik kiemelkedő végzettséggel bírnak a pedagógiai bábjáték, a bábcsoport vezetés, a bábkészítés terén. Hivatásuknak megfelelően nem csupán a bábok, de a gyermekek,- és a számukra oly kedves mesék nyelvén is jól értenek.

Baráti társaság. Ez a lét – együttlét -, amelyben alkotnak, bábjátékaikat olyannyira áthatja, hogy sosem marad el hallgatóságuk elragadtatása sem! Nem ismerek tőlük olyan darabot – legyen az humorral teli, vagy könnyeket, mély gondolatokat fakasztó -,  amelyet a közönség tapssal vagy örömteli szavakkal ne hálált volna meg! Példaképként állnak más pedagógus bábjátszók előtt, és számos elismerést tudhatnak maguk mögött professzionális bábjátszók, bábrendezők részéről is.

Nyitottak, befogadóak. Együtt báboztak gyermekeikkel, bevontak köreikbe diákokat: itt együtt játszhat csemete, ifjú, öreg és öregedő, ügyes kezű és ügyetlenebb, halk szavú vagy harsány. A végeredmény úgy is belőlük születik, az összesből: mese- játék- bábjáték, és a bábjátszók erényeinek egységéből.

Szeretettel, és tisztelettel ajánlom a látogatónak a bábkiállításuk megtekintését!

BÁBKIÁLLÍTÁS: „Bábon járó mesék”
(szeptember 24 – október 06.)
a Karinthy Frigyes Könyvtárban (Budapest, Karinthy Frigyes út 11.)

Mészáros Gyöngyvér
MBE alelnök
rendezvényszervező